Op woensdag 16 maart om 14 uur wordt op De Taalmarkt van The Value of Language (KU Leuven campus Brussel) een informatiesessie gehouden over de wet van 10 april 2014 die de oprichting van een nationaal register voor beëdigd vertalers en tolken regelt. Deze informatiesessie is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden, maar vooraf aanmelden is verplicht: https://tvol2015.paydro.net

De zogenaamde registerwet is eind 2014 goedgekeurd en wordt momenteel in uitvoeringsbesluiten gegoten.

Van twee experts die dicht bij het dossier staan, krijgt u antwoorden op deze vragen:

  • Hoe zit het nu eigenlijk met de registerwet? Wat is er precies goedgekeurd?
  • Wat is de situatie vandaag? De wet wordt nu in besluiten gegoten? Wat is dat? Hoe gaat dat? Wie doet dat?
  • Wat gaat er nu concreet gebeuren?
  • Wat betekent dat voor mij als beëdigd vertaler, tolk of kandidaat?
  • Men zegt dat ik best nu al ergens een opleiding volg om zeker te zijn dat ik in het register zal staan. Hoe moet ik me voorbereiden? Hoe kom ik met zekerheid en goed zichtbaar in het register?

Op deze en alle andere vragen die u op voorhand en ter plaatse kunt stellen, krijgt u concrete en de meest actuele antwoorden van Doris Grollmann en Erik Van Poucke, die deze informatiesessie samen in goede banen leiden.

Doris Grollmann is lid van de raad van bestuur van de Belgische Kamer van Vertalers en Tolken (BKVT) en binnen de BKVT voorzitter van de Commissie beëdigd vertalers en tolken & LinguaJuris. Doris vertaalt al een hele carrière voor justitie en politie uit het Nederlands, Frans en Engels in het Duits.

Erik Van Poucke is lid van de raad van bestuur van Lextra Lingua vzw, vereniging voor beëdigd vertalers en tolken. Erik is conferentietolk Nederlands-Duits en beëdigd vertaler Nederlands, Frans, Engels en Duits. Zijn vertaalbureau heet TopTrans.

www.cbti-bkvt.org

www.lextra-lingua.be

 

(Foto: Jason Morrison)