23 november 2015

The Value of Language II uitgesteld (update: tot 16 maart 2016)

Update: de nieuwe datum is woensdag 16 maart 2016.

De tweede editie van The Value of Language, gepland voor donderdag 26 november 2015 op de Brusselse Letterencampus van de KU Leuven, is afgelast en wordt uitgesteld tot maart 2016. De nieuwe datum zal eerstdaags worden bevestigd. Alle tickets blijven geldig.

Zoals iedereen weet, geldt in Brussel vandaag voor de derde dag op rij het hoogste dreigingsniveau i.v.m. een mogelijke of waarschijnlijke terroristische daad. De overheid raadt aan niet op drukke plaatsen te komen (concerten, markten, luchthaven, stations, enz.) en spreekt van een “ernstige en zeer nabije dreiging” door verschillende personen met wapens en explosieven die op verschillende plaatsen tegelijk in actie zouden kunnen komen.

Vandaag zijn veel ondernemingen, winkels en overheidsgebouwen gesloten. Alle scholen zijn gesloten, met inbegrip van de universiteitscampus waar de taalconferentie en de taalmarkt van The Value of Language plaatsvinden. De campus is nu sinds drie dagen gesloten en zal gesloten blijven tot nader bericht.

In zulke onzekere omstandigheden, en aangezien de dreiging pas maandagavond opnieuw geëvalueerd zal worden, is het voor de organisatoren zo goed als onmogelijk geworden om het evenement op een normale manier voor te bereiden.

Wij zien dan ook geen andere mogelijkheid dan het evenement af te gelasten en te verplaatsen naar het voorjaar van 2016. Een precieze datum zal zo spoedig mogelijk bekend worden gemaakt. Alle tickets blijven onverminderd geldig.

Dank u voor uw begrip. Bel of mail ons als u hierover meer informatie wenst.

Wij wensen u een rustige werkweek.

Namens de organisatie,

Dries Debackere
De Taalsector