De Taalsector

De Taalsector houdt de taalprofessional op de hoogte van het nieuws en de ontwikkelingen in de brede taalsector.

De Taalsector biedt ook een platform waar de “community of interest” van taalprofessionals nieuws, informatie, kennis en inzichten kan delen en over de muurtjes van de verschillende segmenten van de taalsector kan kijken.

Voor wie?
De Taalsector is bestemd voor de taalprofessional die op de hoogte wil blijven van wat er in de taalsector gebeurt.
Taalprofessionals zijn bijvoorbeeld vertalers, tolken, taaldocenten, tekstwerkers, taaltechnologen, makers van taal(studie)producten, aanbieders van taalopleidingen en taalstages, en verder iedereen die professioneel met taal bezig is en met taalwerk zijn brood verdient.

Visie
De Taalsector wil bijdragen aan een kwaliteitsvolle ontwikkeling van de taalsector. Bij een goed ontwikkelde taalsector met een sterk imago heeft iedereen baat: de taalprofessionals zelf natuurlijk, maar ook de economie en de samenleving. Voor een krachtige (export)economie en een vitale, open en inclusieve samenleving zijn o.m. goede geletterdheid en meertaligheid belangrijke troeven – om niet te zeggen voorwaarden. Het zijn de taalprofessionals die deze troeven waarmaken!

Samenwerken?
Hebt u belangstelling om mee te werken aan de ontwikkeling van een brede taalsector? De Taalsector werkt graag samen met iedereen die daarover ideeën of concrete actiepunten heeft. Stuur een mailtje naar info@detaalsector.be of bel +32 (0)9 269 04 66.

Bezoek www.detaalsector.be