De vakgroep Talen van de faculteit Bedrijf en Organisatie (FBO) van de Hogeschool Gent (HoGent) biedt de markt een waaier taaldiensten die aansluiten bij de expertise van de vakgroep.

Zakelijke communicatie
De vakgroep Talen biedt competenties in het zakelijk gebruik en het interactief aanleren van het Nederlands, Frans, Engels, Duits en Spaans aan. Ook Portugees, Italiaans en Zweeds zitten in het aanbod.

Schriftelijk
De vakgroep Talen levert ook zakelijke communicatie zoals beleidsteksten, zakelijke correspondentie, teksten voor websites, (wetenschappelijke) rapportage en andere vormen van copywriting aan. Tegelijk deelt de vakgroep haar competenties op dit vlak via workshops en seminars.

Mondeling
Op het vlak van mondelinge communicatie verzorgt de vakgroep trainingen voor (meertalig) telefoneren, efficiënt vergaderen en notuleren, (meertalig) presenteren. Ook trainingen voor personal management skills zoals conflictbeheersing, groepsdynamiek en assertiviteit zijn mogelijk.

Taaltesting en taalbeleid
De vakgroep legt zich meer en meer toe op onderzoek en gaat daarbij vooral in de richting van taaltesting en taalbeleid in de bedrijfswereld.

Bekijk een greep uit het aanbod taaldiensten van de vakgroep Talen.

 

Meer info: https://fbo.hogent.be/expertise/talen/

Meer info: fbo.hogent.be

Meer info: www.hogent.be