Nergens ter wereld hoor je zoveel talige variatie als in Vlaanderen! Inwoners van het ene dorp spreken anders dan die van het andere, jongeren anders dan ouderen en Vlamingen van vreemde herkomst anders dan inheemse Vlamingen. Om die variatie te horen en te ervaren, kan je van dorp tot dorp trekken, maar het gemakkelijkste is dat je op donderdag 26 november naar het Dialectloket komt, dat voor de gelegenheid op De Taalmarkt van The Value of Language staat.

Het Dialectloket is een nieuwe website van de dialectologen van de Universiteit Gent en werd ontwikkeld om de variatie in de Nederlandse taal te illustreren. Dialecten, tussentaal, Surinaams Nederlands, Afrikaans,… Alles komt aan bod in tal van informatieve teksten, digitale woordenboeken, honderden geluidsfragmenten, boeiende video’s en taalkaarten. En voor wie nog een woordje dialect verstaat: tussen onze honderden Stemmen uit het Verleden zit er vast ook een uit jouw dorp!

Het Dialectloket is de beste vertrekplaats voor je eigen trektocht door ons gevarieerde en boeiende taallandschap. Even de weg kwijt? Het tekst-, woord-, geluids- en beeldloket leiden je steeds weer naar een spoor vol nieuwe ontdekkingen!

Bezoek de stand van het Dialectloket op De Taalmarkt.

www.dialectloket.be