Wat kan crowdfunding voor u als taalprofessional betekenen? Voor uw vak? Voor uw organisatie? Voor het project waar u van droomt?

In deze interactieve presentatie met Christo Mercelis (De Taalsector), Lynn Claerhout (Wablieft) en Luc Colebunders (CroFun) krijgt u geen theoretische maar praktische antwoorden en concrete tips van taalprofessionals die echte ervaring met crowdfunding hebben.

U krijgt eerst van Luc Colebunders helder uitgelegd wat crowdfunding is (en niet is) en hoe het werkt (en niet werkt).

Daarna laat Christo Mercelis een vijftal crowdfundinginitiatieven in de taalsector in België en Nederland de revue passeren: de initiatieven gaan van theater voor anderstaligen over boekvertalingen tot het behoud van taalerfgoed. Wat is er gelukt? Wat niet? En wat valt er uit de verschillende ervaringen te leren?

Centraal in deze interactieve presentatie staan de recente projecten van Wablieft en De Taalsector.
Lynn Claerhout deelt met u de ervaringen van Wablieft met de crowdfundingcampagne voor hun sensibiliseringsfilmpje over laaggeletterdheid.
Van Christo Mercelis komt u alles te weten over de crowdfundingcampagne voor het boek “Taalwerk: 20 portretten, 1 passie”. Deze laatste campagne loopt af op 25 november 2015, daags voor The Value of Language dus.

Na afloop van deze workshop hebt u een goed idee van de kansen die crowdfunding biedt voor uw organisatie, uw project of voor uzelf.

In deze workshop is veel tijd voorzien voor interactie met en persoonlijke vragen aan de ervaringsdeskundigen. U kunt uw vragen al op voorhand opsturen naar Christo Mercelis (christo.mercelis@detaalsector.be).

Lynn Claerhout is bij Wablieft voor marketing en communicatie verantwoordelijk. Wablieft bestaat dit jaar 30 jaar en is nog steeds broodnodig; meer dan 1 op de 7 kan niet voldoende lezen om volwaardig aan onze samenleving deel te nemen. Wablieft lanceerde in de zomer van 2015 een crowdfundingcampagne voor een filmpje over laaggeletterdheid. Daarmee wilde Wablieft Vlaanderen wakker schudden en de doelgroep wegwijs maken in het aanbod van Wablieft.

Christo Mercelis trekt momenteel de crowdfundingcampagne voor het boek “Taalwerk: 20 portretten, 1 passie” op https://www.crofun.be/nl/project/1760-taalwerk-20-portretten-1-passie.

Luc Colebunders is medeoprichter van CroFun, een crowdfundingplatform voor creatieve, sociale, innovatieve en zakelijke projecten. Luc Colebunders is ook voorzitter van de Belgische Crowdfunding Federatie (www.BCF-vzw). Hij werkt al heel zijn carrière in de banksector, sinds enkele jaren als onafhankelijk makelaar in bank-, beleggings- en verzekeringsdiensten.

Meer info: www.wablieft.be

Meer info: https://www.crofun.be/nl/project/1760-taalwerk-20-portretten-1-passie