3 gouden tips voor een vruchtbare relatie met je vertaalpartner

Dr. Katalin Hajós (A Lex Expert, HU) legt in haar presentatie aan de hand van praktische voorbeelden uit hoe je met je vertaalpartner een vruchtbare samenwerking kunt opzetten.

Ze focust daarbij op drie punten:
– zet in op vertrouwen
– investeer tijd en informatie
– zet in op technologie

Dr. Katalin Hajós werkt in haar presentatie elk van deze drie punten grondig uit.

Ze laat concreet zien hoe je een vertrouwensrelatie opbouwt met je vertaaldienstenleverancier, hoe de tijd en informatie die je investeert het verschil kunnen maken tussen een geslaagd en een mislukt vertaalproject, en hoe je voordeel kunt halen uit de technologieën die je vertaalpartner voorstelt.

Investeren in je vertaalpartner levert altijd een goede deal op, betoogt Katalin Hajós. Je vertaalpartner voelt je vertrouwen en doet in ruil graag een extra inspanning om de verwachtingen in te lossen.

Deze presentatie is in het Frans.

www.alexexpert.hu

 

(Foto: Achim Sondermann)

 

 

fotoKatalin Hajòs is zelfstandig vertaler-tolk sinds 1995. Sinds dat jaar leverde ze regelmatig diensten aan vertaal- en tolkbureau A Lex Experts en in 1997 werd ze manager van het bureau. Tijdens het jaar 2011-2012 was ze lid van het bestuur van de Vereniging van Hongaarse Vertaalbureaus. In 2012 stond ze aan de wieg van en sindsdien maakt ze deel uit van het bestuur van Proford (Hongaarse Vereniging van Professionele Dienstverleners voor Taalkundige Diensten). Sinds 2013 is ze ook lid van de Vereniging van Hongaarse Vertalers en Tolken.

Mevrouw Hajòs is afgestudeerd aan de Katholieke Universiteit Pázmány Péter, gespecialiseerd in film/expert in elektronische media. Ze behaalde ook een universitair diploma Vertalen en Conferentietolken Engels – Frans – Hongaars van de Universiteit van Straatsburg en de Technische Universiteit van Budapest. Van 2004 tot 2012 studeerde ze aan de doctorale school van de Katholieke Universiteit Pázmány Péter in Hongarije. Ze heeft ook een postgraduaat vergelijkende literatuurwetenschap van de Universiteit Nice Sophia – Antipolis. Van 2006 tot 2009 voltooide ze een dubbeldoctoraat aan de Katholieke Universiteit Pázmány Péter en de Université Lumière 2 Lyon en in 2015 verdedigde ze haar thesis in het domein van de vergelijkende literatuurwetenschap.

Nu aanmelden

Kom naar de conferentie